|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
Sponge-Admin General Sünger

Mesaj Sayısı: 220 Yaş: 15 Nerden: Sarıoğlan/Kayseri İş/Hobiler: Bilgisayar,Müzik,İnternet,Msn,Photoshop vb Lakap: (k)Ömür Sanal Hayvan:  Takımı:  Cinsiyeti:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 02/02/09
 | Konu: Süngerbob Pastası Perş. Şub. 05, 2009 1:49 pm | |
|  Kakaolu Pandispanya: - 4 büyük boy yumurta - 3 kahve fincanı un - 4,5 kahve fincanı toz şeker - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 kahve fincanı kakao Bir kap içinde şeker ve yumurta uzun uzun çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler elenerek birkaç seferde bu karışıma eklenir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından fırına bu süreler değişebileceği için kürdan testi uygulamakta fayda var. Bu malzemeler 26 cm.lik kelepçe kalıba tam gelmektedir. Ben bu pastanın yapımında mini fırının dörtgen tepsisini kullandım. Daha sonra kenarları 20 cm olan bir kare kestim ve alt taraftaki mavi kısımda bu kareyi kullandım. Kalan kekleri de birleştirip üzerinde sünger bob kısmında kullandım. Böylelikle iki katlı bir pasta olmuş oldu. Hem 20 cm.lik alt kısımdaki kare kekin hem de Sünger Bob'u oluşturan kısımdaki kek parçalarının her birini ortadan ikiye kestim. Ve her pandispanya katını sulandırılmış ve ısıtılmış kayısı marmelatı ile ıslattım. Fazla vaktim olmadığı için bildiğim en pratik krema hazırlama yöntemini kullandım. Pandispanya katlarının arasına Dr.Oetker vanilyalı Creme Ole ve kremşanti karışımı bir krema koydum ve içine mevsim meyveleri serpiştirdim. Pastanın süslenmesi: Kek ve krema kısımlarını çabucak halletmeme rağmen süsleme kısmına oldukça çok vakit harcadım. Öncelikle sarı ve mavi gıda boyaları ve kakao kullanarak hazırladığım kremşantiler ile pastayı resimdeki gibi kapladım. Ama eğer temiz ve özenli bir sonuç istiyorsanız bu işlem çok salim kafa ile yapılmalı. Daha sonra şeker hamuru kullanarak göz, ağız, yaka ve kravat kısımlarını hazırladım ve bunları da pastanın üzerine yerleştirdim. Eğer bu pastayı yapmak isteyenler olursa diye şunu da belirtmek isterim ki bu sünger dostumuzun üzerinde eski kaşarda olduğu gibi yuvarlak delikleri var normalde. Ben yapmadım ama bir kaşık arkası yardımıyla bu delikleri yapabilirsiniz. Alıntıdır. |
|
 | |
Emre Erbay Süper Sünger

Mesaj Sayısı: 288 Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 03/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Perş. Şub. 05, 2009 2:45 pm | |
| |
|
 | |

Mesaj Sayısı: 220 Yaş: 15 Nerden: Sarıoğlan/Kayseri İş/Hobiler: Bilgisayar,Müzik,İnternet,Msn,Photoshop vb Lakap: (k)Ömür Sanal Hayvan:  Takımı:  Cinsiyeti:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 02/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Perş. Şub. 05, 2009 3:48 pm | |
| |
|
 | |
Emre Erbay Süper Sünger

Mesaj Sayısı: 288 Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 03/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Cuma Şub. 06, 2009 10:46 am | |
| |
|
 | |
Spongebob Squarepants Yeni Sünger

Mesaj Sayısı: 28 Yaş: 26 Nerden: Bursa İş/Hobiler: Moderatörlük Lakap: İlker Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 08/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Paz Şub. 08, 2009 10:58 am | |
| |
|
 | |

| Konu: Geri: Süngerbob Pastası Paz Şub. 08, 2009 11:18 am | |
| |
|
 | |
Spongebob Squarepants Yeni Sünger

Mesaj Sayısı: 28 Yaş: 26 Nerden: Bursa İş/Hobiler: Moderatörlük Lakap: İlker Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 08/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Paz Şub. 08, 2009 11:34 am | |
| |
|
 | |
ENGELLENDİ Eğlenceli Sünger

Mesaj Sayısı: 170 Yaş: 16 Lakap: killerenfal Sanal Hayvan:  Kayıt tarihi: 05/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Paz Şub. 08, 2009 12:25 pm | |
| bende yaptım 2 akşam önce |
|
 | |
sponge-jellyfish Eğlenceli Sünger
Mesaj Sayısı: 166 Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 09/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Ptsi Şub. 09, 2009 7:34 pm | |
| pasta:  |
|
 | |
Corbin Blue Süper Sünger

Mesaj Sayısı: 261 Yaş: 17 Nerden: East High Scohool/New Meksico Şehiri İş/Hobiler: High Scohool Musical Lakap: Batu/Zac Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 09/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Ptsi Şub. 09, 2009 7:44 pm | |
| |
|
 | |
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Çarş. Şub. 11, 2009 11:34 am | |
| |
|
 | |
Corbin Blue Süper Sünger

Mesaj Sayısı: 261 Yaş: 17 Nerden: East High Scohool/New Meksico Şehiri İş/Hobiler: High Scohool Musical Lakap: Batu/Zac Sanal Hayvan:  Takımı:  Ruh Hali:  Kayıt tarihi: 09/02/09
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Çarş. Şub. 11, 2009 12:23 pm | |
| |
|
 | |
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Çarş. Şub. 11, 2009 11:15 pm | |
| |
|
 | |
Misafir Misafir
 | Konu: Geri: Süngerbob Pastası Paz Şub. 15, 2009 12:51 pm | |
| bunu bn yapmadım ama buldum bir tane  |
|
 | |
Corbin Blue Süper Sünger

| Konu: Geri: Süngerbob Pastası C.tesi Şub. 21, 2009 2:19 pm | |
| |
|
 | |
|